Асорті з брускетт
Брускетта — підсмажений шматочок хліба, натертий часником і политий оливковою олією. Зверху можна покласти все, що завгодно, — моцарелу або будь-який м’який сир, найтонші скибочки шинки, соковиті помідори, обсмажений із часником шпинат. Подають брускетту перед вечерею для збудження апетиту.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 1 скумбрія гарячого копчення
- 200 г консервованого тунця у власному соку
- 200 г фети
- 1 банка (400 г) консервованої білої квасолі
- 300 г полуниці
- 1 варене яйце
- 1 солодкий зелений перець
- 1 середній помідор
- 1 червона солодка цибулина
- 2 гілочки петрушки
- 1-2 лимони
- 1 невеликий огірок
- 1 головка часнику + 2 зубчики
- жменя маслин
- 1 ч. л. каперсів
- 2 гілочки тархуна (естрагону)
- 2 гілочки кропу
- 3 гілочки м’яти
- 1 ст. л. бальзамічного оцту
- 1 ч. л. цукрової пудри
- чіабатта, багет або сільський хліб
- оливкова олія «екстра вірджин»
- сіль
- свіжомелений чорний перець
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ
Очистіть зелений перець від насіння і перегородок. Наріжте перець, половину червоної цибулини і помідор маленькими кубиками, порубайте петрушку. Приправте лимонним соком, оливковою олією, сіллю і перцем і залиште на 15 хв.
Дуже дрібно наріжте огірок або натріть на дрібній тертці. Порубайте кріп і тархун. Розімніть фету виделкою, поперчіть, додайте зелень, огірок і 2-3 ст. л. оливкової олії.
Очистіть скумбрію від кісток і шкіри, розберіть виделкою на невеликі шматочки. Половину червоної цибулини наріжте тонкими півкільцями і додайте до риби. Поперчіть, полийте лимонним соком і оливковою олією. Натріть цедру лимона на дрібній тертці та посипте рибу.
Перекладіть тунця на сито, щоб стекла рідина, потім перекладіть у миску. Очистіть яйце, жовток додайте до тунця і разом розімніть виделкою, білок подрібніть. Наріжте маслини кружечками, крупно порубайте каперси. Добре перемішайте, полийте оливковою олією і лимонним соком, поперчіть.
Видаліть у полуниці зелені хвостики і наріжте ягоди маленькими кубиками. Полийте бальзамічним оцтом і посипте цукровою пудрою. Тонко наріжте листя м’яти і додайте до полуниці. Посипте крупномолотим чорним перцем. Цю начинку потрібно готувати безпосередньо перед подачею, інакше вона виділить багато соку.
Головку часнику очистіть від верхнього лушпиння і загорніть у фольгу. Покладіть у духовку, розігріту до 200°С, і запікайте 20 хв. Відкиньте квасолю на друшляк, промийте водою і перекладіть у блендер. Додайте 3-5 зубчиків часнику, 3 ст. л. оливкової олії, посоліть, поперчіть і подрібніть у пюре. Наріжте хліб на шматки і запечіть у духовці до золотистого кольору. Натріть зубчиком часнику і збризніть оливковою олією.
Добавить комментарий
Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.